Banner 1 Banner 2 Banner 3

 Word-format  [ ««« ]

07/2001

 Molde... – Ligger det ikke i Norge ?


Velkommen til nyhedsbrev 07/2001.I dette nyhedsbrev er overskrifterne lidt anderledes. 2 x 1200 kilometers kørsel, sol med blæst og regn, jazzfestival med gang i, levende laks i Atlanterhavet, ”Sylfiden” på udebane, Christian bag rattet, smuk natur og en banerekord.

Bjørnsten Motorsport har været i udlandet – eller ”on tour” til Norge.

Kære dagbog…

Det er uge 28, og vi pakker servicevognen, traileren og raceren klar til en lille tur til Molde i Norge. I samarbejde med Rune Kallestad og Skoda Klub Norge, er vi som bekendt inviteret til de nordlige egne. Det er jo desværre ”kun” Christian og Peter, der har mulighed for at komme med. Nå never mind – vi tager afsted.

 

Søndag den 15. Juli

Caravanen, med Teamchefen bag rattet, henter Christian søndag morgen, og turen går direkte mod Scandlines i Helsingør. Vi er heldige, at komme med om bord med det samme. Det har Scandlines sørget for. Vel ankommet til broderlandet sadler vi op til turen igennem Sverige. For uden de store bakker, hvor der virkelig skal geares, og alt ferietrafikken, går turen til Svinesund perfekt. Nu er vi i Norge og byskiltene hedder: Oslo, Hamar, Lillehammer (OL-byen) og videre til Gudbrandsdalen. I byen Dombås ringer vi til Rune, for at få afgangstiden på den sidste færge til øen, hvor Molde ligger. Den går klokken 23,55. Ellers må vi vente til i morgen, eller køre de 180 kilometer uden om dalen. Klokken 23,50 trækker ”Slaven” traileren om bord. Klokken 01,00 kører vi forbi Rigmor og Jans køkkenvinduer. Der er sku dækket op til kaffe med brød! Lækkert efter 17 timers kørsel nonstop.

 

Mandag den 16.

Vi sov til klokken 12,00, og fik derefter lidt vand i ansigtet. Sæderne i en Hi-ace er ikke af højeste kvalitet, og det har sat sine spor i bagdelen. Efter frokost læsser vi de medbragte dele til Runes racer af. Rune bygger en kopi af vores racer, til brug i det Norske mesterskab i rally 2002. Herefter kører vi til Bjølstad Campingplads i Malmedalen, og efter en meget flot modtagelse, får vi lov at vælge frit mellem de ledige pladser. Vi vælger en plads med udsigt over fjorden, får læsset raceren af traileren og stiller alle biler, så de fylder mindst muligt. Senere på dagen skal vi med ud og fiske laks. Det er en dejlig oplevelse, at se laks på 5-8 kilo blive trukket om bord på Tobias. Tobias er fiskerbåden, vi bruger som bænk oven på Atlanterhavet. Efter en lang dag, er det tid til at dele soveposerne op og gå til ro

 

Tirsdag den 17.

Med en temperatur på 12 grader spiser vi morgenmad. Solen skinner, og det er et smukt syn – ikke os morgengrimme personer – men dalen og fjorden. Efter endt morgenmad kommer Rune og henter os. Han og hans søde jente Solbjørg vil vise os byen. Vi starter nede i byen, og kigger lidt på festivalen. Byen Molde bliver i denne uge hævet med adskillige tusind mennesker. Fra 24.000 normalt til 60.000 i festival ugen. Der er også deltagelse af danske jazzbands. Herefter giver Rune og Solbjørg ”The big world tour”, vi ser hele byen, og slutter på Moldes højeste bjerg. Bjerget hedder Varden og ligger 750 meter over havet. Heroppefra er bilerne på størrelse med myrer. Nå tiden går, og vi må hellere lægge os til at sove igen.

 

Onsdag den 18.

Morgenmaden er spist, søvnen er væk fra øjne og køredragterne findes frem. Nu sker det. Rune kommer, og vi skal have sparket liv i ”Sylfiden”. Med den larmende stilhed, der er i Norge, larmer raceren så meget, at det nærmest bliver et tilløbsstykke. Stort set hele campingpladsens beboere samles omkring os. Hvad skal der ske ? Vi skal ned til første opvisning på gokartbanen. Mange af campisterne vælger at tage deres kamera under armen og følger med. TC og Christian kører 6 opvarmnings omgange, både for at ”Sylfiden” bliver varm, men for også lige at lure svingene af. Motoren er 80 grader, og nu er det flat out. Svingene på banen bliver lige pludselig meget smallere og skarpere. Uhada det er varmt inde i køredragten. Efter 6-8 omgange kører vi i pit. Nu skal Rune med TC ud og prøve, hvad hans anstrengelser kan blive til, hvis han bygger sin bil magen til vores. Efter 5 omgange LOVEDE han, at hans racer bliver være HELT magen til. Nu er det Christian, der er chauffør. Christian har aldrig selv kørt en meter i bilen. Efter 7 omgange kører han ind i pitten. Runes mor vil gerne prøve, hvordan det er at køre racerbil. MEN ikke vildt! Christian kører 3 rolige omgange på banen, og Rigmor er nu med i klubben af dem, der har prøvet højrestolen i vores racerbil. Vi pakker nu sammen, og kører mod campingpladsen. Rune kører nu selv raceren med Jan ved siden af. Stille og roligt på vejen tilbage. Da alle biler er på plads på campingpladsen, kører vi ned til havnen og Tobias. Efter en del timer på ”Atlanten”, som vi nu kalder den, sejler vi ind igen, - med 45 kilo frisk laks og 60 krabber. Da vi kommer hjem, bliver der kogt 10 kilo krabber, og vi fedter os igennem dem alle. Men nu kalder dynen altså igen.

 

Torsdag den 19.

Øv et pi… vejr det er til morgen. Koldt og blæsende. Men pyt – vi skal opleve noget i dag. Vi skal til ”verdens ende” ud af nogle meget små veje. Forstil dig Atlanterhavet, både fra stor højde og som at køre på strandvejen ved Bellevue. Et syn og en oplevelse man aldrig glemmer. SMUKT er nok det ord, der passer bedst – også selv om det var dårligt vejr. Om eftermiddagen skal vi også prøve noget nyt. Runes fars motorbåd….. eller hedder det en færge? 2 x 270 hestes Volvo Penta motorer på diesel. Lyden, udsigten og båden = Total Fedt! Efter 3 timer på Atlanten tager vi hjem til teltet. Vi må hellere gå til køjs, så vi er friske til i morgen.

 

Fredag den 20.

Morgenmad i lidt bedre vejr end i går, men stadig koldt. Vi er opsatte på dagens tilbud. Gokartbanen igen. Det hjælper måske med til, at det føles varmere end i går? Ned til banen og varme op. I dag skal vi prøve at slå banerekorden på ”de små lave bilers” hjemmebane. Lejrchefen fra campingpladsen er også med i dag. Han tager tiderne på ”Sylfidens” præstation rund på den 1020 meter lange bane. TC kører 1.10 i første forsøg og Christian kører 1.17. Egentlig er Christian godt tilfreds med 7 sekunder i difference, indtil han kommer i tanke om far/søn konkurrencen. 7-10 sekunder er det, der skiller os efter 4 heat – ikke på 1020 meter. Så er det jo en del, måtte han erkende. Pyt det er jo bare for sjov. Rune skal nu prøve bilen på banen. Rune prøver mere undervogn og bremser, end at sætte en hurtig tid. Det er jo de erfaringer, han skal bruge til at justere sin egen racer ind efter. Han kører også et par omgange med Olav, lejrchefen fra campingpladsen. Nu skal vi se at pakke sammen… nej vent – jeg vil lige prøve igen, siger TC. Alene i bilen kører farfar først 1.07 og på sidste omgang 1.03. Banerekorden er en kendsgerning! En Skoda fra Danmark er indehaveren af banerekorden på Molde gokartbane. En fed fornemmelse at begynde de mange timers kørsel ned gennem Skandinavien på.

 

Lørdag den 21.  

Køre…, køre…, køre… og atter køre... Hov - der er færgen. Vi er hjemme igen.

 

Bjørnsten Motorsports udsender siger tak til alle dem, der har gjort det muligt for os, at få denne oplevelse.

 

 

1000 tak til alle fra Norge – vi ses igen…

 

 

Der er billeder fra Norge under Hyggebilleder, og der er også kommet billeder fra Slagelse Rallysprint på det almindelige galleri.

Mail to Web-master

© PSP-SYSTEM  [TOP] [ ««« ]