Nyhedsbrev 09/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve

 Zebraen fik stød i snuden,!!  

  I FTZ rallyet på Fyn Søndag ,var Zebraen i fight i det Fynske og med Finn Emborg som 2.kører ,efter teknisk og licens kontrol startede vi kl. 11.30 og ud til 1.prøve i Nr. Broby som var en sjov og teknisk prøve ,vi kørte en fin tid ikke den hurtigste ,men vi var der, det samme på prøve 2 .3 4.5. og så til tilbage til Hårby og holde pause ,og så derefter ud og køre de samme 5 prøver een gang til , vi forbedrede tiderne for hver prøve ,men fik en tidsstraf på 10 sekunder fordi farten i målfeltet på en prøve var for stor og pga. af oliespild der var på asfalten kunne vi ikke bremse, på prøve 9 ,blev det bare lækkert med regn, men ,jeg lavede en kørefejl og kørte for langt inden vi skulle vende omkring en kegle ,så tilbage igen, og tage den ,men vi brugte mange sekunder på det, ,,!

 

På prøve 10 som var en asfalt / grusprøve der er Zebraens favorit underlag ,gik vi til stålet næsten helt på tværs i gruset og med højrepedalen i bund fik de mange tilskuere set ,hvordan en Skoda kan køre grus de næsten flygtede da vi kom ned til et skarpt venstresving stadig glidende, men gruset går så over i asfalt og da skete det ,vi kunne ikke nå at få stoppet, men vi havde fået styr på den, men ak det gik galt alligevel og vi hamrede ind i tværstiveren på et højt stålhegn og fik betydelige skader i blikket både front og skærm skal skiftes og den ene vange slået skæv , men vi gennemført prøven og var alligevel 3 sekunder hurtigere end 1.gang vi var på prøven ,årsagen kan have været en punktering på højre baghjul der gjorde ,at vi ikke kunne styre udenom hegnet,!!

vi sluttede som 3er i klassen ,og generelt en fin placering, !!!

 Zebraen og Finn,!

 PS, tak til KDAK og Brdr. Jensen Hårby for et god og spændende Søndag,,

 

Nyhedsbrev 09/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve

Zebraen skal i kamp i FTZ rally i Hårby på Fyn!!

Søndag den 19 September er Zebra ’en i kamp igen. Denne gang med Skodaens tidligere meget dygtige 2.kører Finn Emborg, Odense. Emborg / Bjørnsten kørte sammen i Rally Bohemia ,Rally Tatry, Barum rally i Tjekkiet i 89 -90 og det gav mange dejlige minder fra Skodaens hjemland!

Løbet starter i Hårby på Fyn og 1.vogn starter kl. 10 fra Brdr. Jensen Auto på Stæremosevej 17. Der skal køres 120 km og med 12 prøver, så der skulle blive noget at se på for publikum. Det er jo en slags hjemmebane for Zebraen og mon ikke hvis det hele holder, at der skulle være lidt sidelæns kørsel som der plejer at være med den!

Det bliver en spændende dag og Zebraen far håber jo på regn og våde veje. Det passer nemlig dyret godt!

Zebraens far.

 


 Nyhedsbrev 08/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve

 Zebraen i Herning !!!

 I sunds parket rally 2 i Herninghallerne, var Zebraen til start igen. Denne gang var Zebraen ikke i egentlig konkurrence men stillede op for prøv rally Der var ingen der ville køre prøv rally den dag, og vi var 5 biler der stillede os til rådighed - lidt synd for folkene bag prøv rally!!

 Heat 1. blev lidt af en mærkelig forestilling. Jeg havde lånt Martin Wahls 2 .kører ,men da de selv kørte heat 1. blev Jesper køresyg ,og det var ikke gået over da han skulle køre med Zebraen. Så vi nåede 1,5 omgang så var den gal for Jesper igen, og vi valgte at køre ud af prøven,!!

 2.heat sprang jeg over da Jesper ikke var klar endnu ,!!

 3. Fik zebraen så fat i 2.køreren Henrik Vestergård ( ex ,Renault Megane Maxi) og han ville da meget gerne sidde i højre sædet ,og så gik det ud til start ,og vi fik kørt et godt heat ,og vi aftalte at det ville vi gøre i heat 4. men vi kunne ikke nå at skifte ,da Henrik var med i røverheatet ,!!

 4. Heat. De gamle drenge skulle jo have sig en tur ,så Mr. Rallyinfo tog højresædet ,og det gik faktisk så fint at vi kørte et godt heat, helt uden problemer. Da vi kommer til mål, får jeg at vide at bundpladen sejler i olie ,og da jeg kommer hen til servicebilen og kan komme ind under Zebraen ,viser det sig at olieproppen er faldet ud så olien har forladt gearkassen ,vel ankommet til stalden på Fyn, blev bundpladen afmonteret så man kunne få et overblik over hvad som skete, det viser sig så at alle 3 bundpropper er løse, men den ene var helt væk - hvad kan man lære af det, er at mekanikkerne har sovet i timen, gearkassen er nu rengjort og nye propper, og olie er klaret ,så næste gang der skal laves noget skal jeg nok gå det efter,!!

 

Zebraens far

 


 Nyhedsbrev 06/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve.

 Zebraen i kamp i Fårvang rally sprint!

Dette års udgave af rallysprintet i Fårvang, blev en meget varm affære, da termometret rundede de 30 grader, og der var da også mange kørere der havde problemer med kølevandet,!!

Zebraen kom alene til Fårvang uden 2.kører, men hvad, det lykkes jo altid at finde en der gerne vil, og det varede da heller ikke længe før en ny var i gang med at justere selerne. Det var min gamle ven Henning Antonsens søn ( Morris Cooper ) der meget gerne ville prøve Zebraen og han var meget overrasket over den måde et sådan dyr skal tackles, og som han efterfølgende sagde - det var godt nok show det her!

I de andre 2 heat, sad selveste Mr. Rallyinfo Preben Jepsen og han fik sved på panden. Han var meget imponeret over den manøvre dygtighed en Zebra har. Selve heatet forløb uden problemer, med fuld gas, men vi 2 store garvede mandfolk fik dog godt med sved på panden, det var ulideligt varmt. I 3heat sad Preben der så igen, og det var dejligt at han kunne få tid ind imellem alle hans gøremål !

Stor tak til begge 2.kørere for deres gode indsats,!!

Zebraen har et nødråb, er der nogle publikummer der har taget fotos af dyret må de meget gerne sende dem til mig. Det bedste foto vil blive præmieret og brugt på vores hjemmeside www.bjornsten.dk og mailen er : peter@bjornsten.dk

 På forhånd tak ,og vi ses snart ude i trafikken igen,!!

 

Zebra med far!!


Nyhedsbrev 05/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve. 

Zebra ’ens far har været på Lakse safari i Norge. Der blev nedlagt flere dyr på ”savannen”

 

 

Her følger dokumentation.

 

14 + 9 kilo = 23 kilo laks…..

 Fars dag den 5 Juni 2004 og rally 2 ved Ikea i Tåstrup Søndag den 6 Juni,!!

 

Zebraen var i Helsingør med over 3000 personer som tilskuere. Zebraen og dens far var den 5 Juni inviteret til et kæmpe arrangement  med hærens Leopard kampvogne, store mobilkraner ,besøg af helikopter , knusning af biler ,og alt muligt andet spændende på Helsingør værfts gamle arealer uden for Helsingør Centrum. Da Zebraens far stammer fra Helsingør var der mange der kom for at hilse på rallybilen og faderen. Det blev til 6 heat med opvisning og en masse håndbremse vendinger, samt et komplet nedslidt sæt bagdæk. Vejret var helt i top, så der var mange der fik nogle røde næser af solen. Det var Helsingør Flymuseum der stod for det kæmpe arrangement det er at lave en så stor udstilling, men det gik fantastisk godt, og der er vi at finde næste år igen - det er et besøg værd!

  Søndag den 6 Juni var Zebraen til start i Brøndby motorklubs Yokohama mesterskab ved Ikea Tåstrup og her skulle Zebraen ud og slås med de skrappe drenge i de små raket biler. Zebraens teknik er nok ved at være lidt forældet men det gik dog fint med gearkasse og motor, så nu er vi ved at tro på at det kan holde. Der var ca. 65 biler til start og vejret var ikke det bedste, det var lidt blæsende og køligt så flere af teamene havde problemer med dækkene, men det gør jo ikke noget for en Zebra den kan køre på alt. Og med Tim Fraas som 2.kører venligst udlånt af faderen Johannes Frass Volvo 240 ,den knægt bliver til noget stort en dag, han er bare god! Alle heat blev gennemført og der var kun et mindre problem med lidt olie spild, det har senere vist sig at det var topdæksel pakningen som ikke lå som den skulle.

 I aftes talte jeg med Skoda motorsport og de har bedt mig om at komme til Tjekkiet med bilen så den nu kan blive opdateret med ca. 25 hk mere og så skulle det nok være muligt at følge mere med! Desværre fik jeg også at vide at Skoda Motorsport måske må lukke, og det ville være en stor katastrofe for rallysporten. Det skyldes de lidt dårlige resultater med WRC Fabia en der slet ikke har levet op til forventningerne, så derfor har VW Tyskland sagt at hvis der ikke kommer bedre resultater resten af året er det slut med motorsporten, og det er ikke til at fatte. Skoda er det mest vindende bilmærke nogensinde og med over 160 klassesejre i VM, ville det være det værste som ville ske!

 Zebraens Far.

 Peter Bjørnsten

www.bjornsten.dk

 

 Nyhedsbrev 04/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve.

Grimstrup rallyshow :

Atter engang var Zebraen til start i dette rallyshow som havde fået 14 biler til start , hvilket løb det blev, vi kørte faktisk rundt midt i et villakvarter hvilket må siges at være en nyhed, men de jyder kan sku få det til at fungere , vejret var desværre ikke med os det regnede og blæste og solen var fremme af og til så der blev skiftet dæk nogle gange, Zebraen havde også denne gang lånt en 2.kører fra BMC der hedder Kenneth og han var med i de 4 heat vi kørte, vi var af helt naturlige grunde meget glade for at det var vådt og glat, så vi kunne sparke med bagbenene og tiderne var faktisk rigtig gode, men det tørrede stille og roligt op så vi kunne give lidt mere gas og vi forbedrede da også heat tiderne hver gang,  men der er jo nogle banditter i blandt os og de kørte bare stærkere , sådan er det , men igen et løb uden et eneste problem , og gearkassen holdt , !!

 

En stor tak til BMC for en godt og sjovt løw ,!!! ( håber vi skal køre igen næste år )

 Zebraens far

  

 

Nyhedsbrev 03/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve.

 

Zebra Skoda en til start 2 gange i den forløbne uge , Dan glas rallysprint i Ringkøbing og så Grimstrup rally show ved Bramming,!!

 

Efter at Zebraen har fået renoveret gearkassen var det med en vis skepsis at stille til start i Ringkøbing , men efter at have fået kørt den varm og der ikke var nogle andre lyde end normalt , skulle 1.heat så i gang , og som 2.kører havde jeg lånt Carina Møller fra Tigerdyret , og det gik så hen til starten og af sted på prøven , men Zebraen var lidt sløv med at komme i gang , men så fik den noget mere vand og så gik det derudaf , og efter de ca. 3 omgange kom vi så i mål, med bagbenene højt i luften på den lille knold ved start / mål , tiden var da okay , og så til 2.heat hvor vi kørte frem til start , vi kom af sted og på 2 omgang blev Zebraen åbenbart sulten for den begyndte at spise af de store 500 kg halmballer og den var helt vild med at skulle have haft den med i pitten, men det fik den bare ikke , det den fik var et par dask over snuden, og fornærmet var den da en mekaniker dyrlæge kom for at hjælpe den med den store bule på højre næsebor , men det blev klaret og så til start på 3 heat , og det gik helt fint i hele heatet og der var ikke yderligere skader på skindet ,a lt i alt en god dag for bil, fører, 2.kører,!! og specielt gearkassen ,!!!

 

Zebraens far siger tak for et kanon sprint i Ringkøbing,!!  ( vi kommer næste år )

 

 

Nyhedsbrev 02/2004

Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve.

 

Så begynder vores anstrengelser for alvor i kampen for at lære en gammel cirkusaktør at gå i nye spor. Bjørnsten’s Zebra er vendt hjem fra dyrehospitalet i Tjekkiet, og heldigvis var  skaden var ikke så stor som ventet. Det var faktisk bare det ene bagben det var galt med, og efter et par dages ophold i Tjekkiet, kunne Zebraen udskrives og køres tilbage til Danmark af dyreparkens chef i dens trailer.

 

Efter 17 timer på landevejene kom ekvipagen så hjem igen, og efter endt aflæsning skulle dyrepasserne så efterse resten. Efter 8 timers behandling kunne hun så komme ind i stalden igen og få hvilet ud efter den lange rejse, samt få noget væske til depoterne påfyldt. I dag skal den ud på marken og testes yderligere så man kan være sikker på at hun kan yde sit allerbedste ved fremvisningen i Danglas Rallysprintet i Ringkøbing. Dyreparkens chef glæder sig til at fremvise hende for det danske publikum, efter den hårde medfart hun har fået. Vi påregner stadig at hun måske vil halte lidt, men bestræber os på en 100% genoptræning inden den 20 maj. Skulle du have lyst til at hilse på hende, så ved du nu hvor du kan se hende.

 

Med venlig hilsen

 

Dyrepasserchefen

 han træffes på www.bjornsten.dk

 

 

Nyhedsbrev 01/2004


Kære læser af Bjørnsten Motorsports nyhedsbreve.

 På safari med en zebra Skoda !!!!!!!!

 Nu varer det ikke længe før man kan møde en meget speciel skabning være løs i Danmark (den er lidt farlig, så prøv ikke på, at fange den, så bliver den gal)

Det er lykkedes Bjørnsten Motorsport at fange dette dyr fra savannen på Østfyn, og den skal nok vække opsigt, hvor man møder den. Den har allerede været løs én gang på en græsmark og der er den ikke til at styre, men med lidt græs og foder er den meget omgængelig, men hvis den bliver sultet, bliver den meget væmmelig at have med at gøre, og så sparker den røv,!!!!!!! ( bare prøv at drille den )

 Den skønne Zebra vil i år være at finde i det Fynske og Jyske på de forskellige marker og enge, og der skal nok være nogle der vil forsøge at indfange den – men pas på den er meget stædig

 

·        Dressør er Palle Bjørnsten  ( ratholder )

·        Dyrepasser er Anders Thustrup

·        1.Fodermester : Michael Rønmann

 

Dyreparkens chef: Peter Bjørnsten ( ansvarlig for en god foderstand og medbringer foder bussen, og væskerne den skal have, samt hjælpemidler til at holde den løbende.

 De steder hvor den har været i pleje i vinter er :

Byens autolakering Middelfart der har sørget for at glatte pelsen ud,!

Design og print Helsingør har poleret striberne !!

Zebra og safari bar Arkaden i Odense har sørget for underholdning og kolde drikke,!!

Castrol har sørget for at oliere pelsen og indvoldene,!!

Roulunds Odense så den kan stoppe brat op ,!!

Skoda Nyborg sørger for stalden og plejen,!

Danspeed Sønderborg ordner farten.!!

Aspekta Racing Tjekkiet sørger for og ordner maven og de hurtige skift ,!!

Sachs race i Tyskland ordner stødpuderne ,!!!!!

DFDS Tor Line sørger for rejserne ,!!!!!

Og mange flere !!!!!!!!

 På gensyn
Dyreparkens chef.